Meervoudige intelligentie op de basisschool

Tijdens mijn afstudeeropdracht voor de opleiding Communicatie en Multimedia Design ben ik aan de slag gegaan met het onderwerp meervoudige intelligentie. Tijdens mijn opleiding ben ik met dit onderwerp in aanraking gekomen. Dit heeft mij toen dermate geprikkeld, dat ik graag meer over het onderwerp te weten wilde komen.

Waar de meeste studenten gaan afstuderen bij een bedrijf die een opdracht voor hen klaar hebben liggen, pakte ik het graag met wat meer uitdaging aan. Met een eigen geformuleerde afstudeeropdracht ben ik naar verschillende bedrijven gestapt die interesse toonden in hetzelfde onderwerp. Uiteindelijk ben ik gestart met afstuderen bij twee bedrijven: Basisschool Mariƫngaarde in Gorinchem als opdrachtgever, Vuurrood in Rotterdam als ondersteuning bij het visuele proces.

Ik ben gestart met formuleren van verschillende kennisgebieden. Bij deze start had had ik totaal nog geen kennis van deze onderwerpen. Het onderzoek naar deze onderwerpen heb ik zo uitgebreid, dat ik er alles over wist en zo goed mogelijk kon gaan toepassen.Ik ben gespecialiseerd op de volgende kennis gebieden: Meervoudige Intelligentie, Interactive Storytelling en Gamification. Van deze onderwerpen weet ik precies hoe deze toegepast kunnen worden in digitale en niet digitale producten.

Deze opdracht heb ik van begin tot (bijna)eind ontwikkeld. Van het formuleren van de onderzoeksvraag, de kennisgebieden, het onderzoek, conceptontwikkeling, visuele uitwerking, aan alles heb ik met veel plezier gewerkt. Helaas was het voor mij technisch niet haalbaar het product uit te werken. Aan het eind van de opdracht heb ik een prototype ontwikkeld waardoor de opdrachtgever duidelijk kon zien hoe het product in zijn werking zou gaan.

Meer weten hoe ik de kennisgebieden heb toegepast? Download mijn scriptie in de rechter kolom.